Frequente reizigerInnovatieNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Schiphol begint proef boarden via gezichtsherkenning

Schiphol start een proef waarbij reizigers van Cathay Pacific kunnen deelnemen om te boarden door middel van gezichtsherkenning, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

Proef

‘Deelnemers aan de proef worden, na het inchecken, begeleid naar een van de speciale registratiekiosken. Hier wordt het paspoort, de instapkaart en het gezicht van de passagier gescand. Daarna volgt zoals altijd de security- en paspoortcontrole. Bij het boarden wordt bij de gate een scan gemaakt van het gezicht. Deze wordt vergeleken met de scan die gemaakt is bij het registreren. Wanneer het gezicht wordt herkend, gaat het poortje open en kan de passagier direct aan boord. Dit betekent meer gemak voor de reiziger en een betere doorstroming op de luchthaven. We noemen dit concept ‘Seamless Flow’, aldus Schiphol.

Efficiënter

“Voor passagiers wordt de reis van aankomst op de luchthaven tot aan boord gaan, eenvoudiger en efficiënter”, legt Wilma van Dijk, directeur Safety en Security van Schiphol, uit. “Nu moet je bij verschillende controlepunten op de luchthaven nog je paspoort, je instapkaart of beide laten zien. Bijvoorbeeld bij het afgeven van je bagage, bij de toegang tot de veiligheidscontrole, bij het passeren van de grens en als je gaat boarden. In de toekomst kun je deze controlepunten soepeler passeren omdat je wordt herkend aan je gezicht. Je paspoort en instapkaart kan je in de tas laten.”

Cathay Pacific

‘Cathay Pacific is altijd op zoek naar manieren om de ervaring van onze klanten in elke fase van hun reis met ons te verbeteren en de ervaring op de luchthaven is een belangrijk en integraal onderdeel van die reis. We zijn daarom blij om deel uit te maken van deze innovatieve proef, om in samenwerking met Schiphol ons en onze passagiers voor te bereiden op de toekomstige manier van reizen’, aldus Will Kerr-Muir, country manager Benelux & France van Cathay Pacific.

2017

Het is niet de eerste keer dat er op Schiphol een test om te boarden via gezichtsherkenning plaatsvindt, twee jaar geleden, in februari 2017 voerden Schiphol en KLM al een test uit met ‘biometrisch boarden’. Het 
Maynard H. Jackson International Terminal in Atlanta is het eerste vliegveld in de Verenigde Staten die een volledige terminal heeft waar er biometrisch, via gezichtsherkenning, ingecheckt kan worden. Komende zomer kunnen ook reizigers op Heathrow boarden via gezichtsherkenning.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close