fbpx
Air France-KLMKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Elbers: Air France-KLM is verder dan IAG

Air France-KLM is volgens KLM-topman Pieter Elbers verder dan International Airlines Group (IAG) als het gaat over het vormen van één geheel. “IAG opereert niet als één bedrijf, wij zijn als Air France-KLM verder.”

Herbenoeming 

Dat zei Elbers aan het eind van de dag waarop bekend werd dat ook het moederbedrijf Air France-KLM een herbenoeming van hem als president-directeur van KLM steunt.

Comité 

De vorming van een nieuwe bestuursorgaan bij Air France-KLM, het zogenoemde groep ceo-comité dat tegelijkertijd werd aangekondigd, is volgens Elbers een belangrijke stap in de samenwerking binnen de holding. “Het is een belangrijk bestuursorgaan, niet alleen voor de airlines maar ook voor de groep.”

Bestuur

De nieuwe bestuurslaag, waarin behalve Elbers ook de ceo van Air France zit en de financiële topman van Air France-KLM, moet volgens hem gezien worden als “een soort dagelijks bestuur”. Ook het executive committee, wat tot nu toe fungeerde als dagelijks bestuur, blijft bestaan zo zei hij. En dan is daar nog de board of directors van Air France-KLM als toezichthoudend orgaan. 

Vuur

Het was duidelijk te merken dat Pieter Elbers niet meer wilde terugblikken op de afgelopen periode, waarin het vooral ging over de tegenstellingen tussen Air France-KLM en KLM. “We kunnen beter vechten met de buitenwereld in plaats van met de binnenwereld.” Elbers gaf wel aan dankzij zijn nieuwe positie, zowel in het comité als als ‘deputy-ceo’ van Air France-KLM “dichter bij het vuur” te zitten. 

Pieter Elbers in Parijs

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button