fbpx
Air France-KLMEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Elbers blijft de stuurknuppel van KLM in de hand houden

KLM-topman Pieter Elbers mag nog vier jaar achter de stuurknuppel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij blijven zitten, dat meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France-KLM.

Roer

Na een rumoerige periode is de kogel door de kerk, Pieter Elbers mag nog vier jaar de stuurknuppel van KLM in de hand blijven houden. De afgelopen weken werd er druk gespeculeerd of hij mocht aanblijven, of dat Air France-KLM topman Benjamin Smith hem aan de kant zou zetten. De kwestie hield de gemoederen van alle belanghebbenden bezig, van KLM-werknemers tot aan de Nederlandse politiek.

Managementlaag

‘Het bestuur van Air France-KLM sluit zich aan bij de Raad van Commissarissen van KLM en stelt de herbenoeming voor van Pieter Elbers als CEO van KLM tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van KLM in april’, aldus Air France-KLM. Het luchtvaartbedrijf meldt dat er een nieuwe managementlaag, de Group CEO Committee, in het leven wordt geroepen. Daarbij zullen ceo Pieter Elbers van KLM, ceo Anne Rigail van Air France en cfo Frédéric Cagey van Air France-KLM, samen met voorzitter Ben Smith, topman van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, de samenwerking aangaan om de drie bedrijfsonderdelen te optimaliseren en de ‘algemene winstgevendheid van de groep te verbeteren.’

Raad van Commissarissen

Het aanblijven van Elbers als KLM-topman komt wel met een aanpassing in de Raad van Commissarissen van KLM; Smith neemt ook zitting in die raad. Cees’t Hart wordt lid van de raad van bestuur van Air France-KLM en zal daar ter vervanging van Hans Smits zetelen.

VNV

Pilotenvakbond VNV zegt over de herbenoeming van Elbers: ‘De VNV is positief dat er nu duidelijkheid is over de herbenoeming van de heer Elbers als CEO van KLM. Hopelijk zal de storm nu snel overwaaien. Hiermee kan de discussie weer gaan over wat echt belangrijk is: wat de exacte plannen zijn vanuit de holding over de positie en aansturing van KLM. De VNV zal zich blijven inzetten voor de juiste resultaten op dit gebied voor het langetermijnbelang van de KLM-vlieger.’

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button