IncidentenMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessionalVideoVideo opmerkelijk

Jets Indiase luchtmacht botsen mid-air | Video

Twee Jets van het Surya Kiran Aerobatic Display Team van de Indiase luchtmacht zijn tijdens een oefening voor een airshow mid-air tegen elkaar gebotst, zo melden verschillende Indiase media.

Dood

Door de botsing midden in de lucht vond één piloot de dood en werden twee andere personen naar het ziekenhuis gebracht. De andere piloot en een burger, die beide in het hospitaal verblijven, zouden buiten levensgevaar verkeren. Het ongeval vond plaats nabij de Yelahanka luchtmacht-basis in de Indiase deelstaat Karnataka waar ook de stad Bangalore in ligt.

Show

De piloten oefenden voor een performance die zij tijdens de vijf-daagse Aero India 2019 show zouden uitvoeren. De twee jets, Hawk Mk127’s, crashten rond 11:46 uur ‘s ochtends lokale tijd tijdens de oefening tegen elkaar. Onderstaande beelden tonen het moment van de botsing.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button