fbpx
AirlinesCargoNieuwsProfessional

Lufthansa Cargo neemt nieuwe 777F in ontvangst

Lufthansa Cargo heeft een nieuw Boeing-vrachtvliegtuig in ontvangst genomen. De 777F (Freighter) met registratie D-ALFF verliet gisteren de fabriek in Everett van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Lufthansa Cargo

In juli van vorig jaar meldde Lufthansa Cargo al dat er twee Boeing 777F’s aan de vloot worden toegevoegd. Vanuit de Boeing fabriek in Seattle wordt er één 777F in februari en één in maart naar de luchthaven van Frankfurt am Main gevlogen. De eerste vertrok gisteren vanuit Everett als vlucht GEC8145 naar Frankfurt.

Vervangen

De twee 777’s, zullen samen met de vijf andere ‘triple sevens’, op lange termijn de MD-11’s vervangen. Tegen 2024 zou de gehele vloot van Lufthansa Cargo uit Boeing 777F’s moeten bestaan.

AeroLogic

In de herfst van dit jaar wordt er nog een 777F door Lufthansa in ontvangst genomen, maar zal deze ondergebracht worden bij AeroLogic. Het vrachtvliegtuig wordt rechtstreeks van de Amerikaanse vliegtuigbouwer geleased. Het wordt daarmee het vierde vrachtvliegtuig wat dit jaar door Lufthansa Cargo ontvangen zal worden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button