AirlinesCargoNieuwsProfessional

Lufthansa Cargo neemt nieuwe 777F in ontvangst

Lufthansa Cargo heeft een nieuw Boeing-vrachtvliegtuig in ontvangst genomen. De 777F (Freighter) met registratie D-ALFF verliet gisteren de fabriek in Everett van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Lufthansa Cargo

In juli van vorig jaar meldde Lufthansa Cargo al dat er twee Boeing 777F’s aan de vloot worden toegevoegd. Vanuit de Boeing fabriek in Seattle wordt er één 777F in februari en één in maart naar de luchthaven van Frankfurt am Main gevlogen. De eerste vertrok gisteren vanuit Everett als vlucht GEC8145 naar Frankfurt.

Vervangen

De twee 777’s, zullen samen met de vijf andere ‘triple sevens’, op lange termijn de MD-11’s vervangen. Tegen 2024 zou de gehele vloot van Lufthansa Cargo uit Boeing 777F’s moeten bestaan.

AeroLogic

In de herfst van dit jaar wordt er nog een 777F door Lufthansa in ontvangst genomen, maar zal deze ondergebracht worden bij AeroLogic. Het vrachtvliegtuig wordt rechtstreeks van de Amerikaanse vliegtuigbouwer geleased. Het wordt daarmee het vierde vrachtvliegtuig wat dit jaar door Lufthansa Cargo ontvangen zal worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close