fbpx
MilitairNieuwsProfessionalVeiligheid

Rusland toont ‘kamikaze drone’ op wapenbeurs | Video

De Russische wapenfabrikant Kalashnikov heeft op een wapenbeurs in Abu Dhabi de wereld laten kennismaken met de ‘kamikaze drone’, zo meldt het Russische dagblad Pravda.

Drone

De Russische drone, oftewel een Unmanned Aereal Vehicle is een onbemand vliegtuig dat explodeert op moment van impact. De ‘kamikaze drone’ vliegt naar de ingevoerde bestemming en boort zichzelf daar in het doelwit. Het toestel heeft een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur en kan zo’n 30 minuten vliegen. De drone kan tot 3 kilo aan explosieven meenemen. Het toestel werd op 17 februari op de IDEX-2019 wapenbeurs in Abu Dhabi getoond.

Raket

De drone, ook bekend onder de Russische initialen CUB-BLA, is geproduceerd door een dochtermaatschappij van Kalashnikov, namelijk Zala Aero. De drone kan ook met een raket vergeleken worden met ‘slimme raketten’ die ook zelf hun doelwit zoeken en daar tot ontploffing komen. Hoe de ‘kamikaze drone’ dat doet is in onderstaande video te zien.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button