fbpx
MilitairNieuwsProfessional

VS keurt verkoop Boeing-gevechtsvliegtuig aan Finland goed

Het Department of Defense van de Verenigde Staten heeft goedkeuring aan Boeing en de U.S. Navy gegeven om de EA-18G Growler aan Finland te verkopen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Kopen

Boeing en de Amerikaanse marine hebben de de Growler en de F/A-18 Super Hornet aangeboden aan Finland, omdat het Finse Ministerie van Defensie midden in de selectie van een nieuwe gevechtsvliegtuig zit. Voordat de Finnen toestemming kregen van de Amerikanen om de EA-18G Growler te kopen was alleen Australië gemachtigd om het gevechtstoestel te kopen.

Uitfaseren

Finland faseert de huidige gevechtsvliegtuigen, F/A-18 Hornets, tot 2030 uit. Daarvoor in de plaats moeten nieuwe toestellen komen die geavanceerder zijn. Een definitieve beslissing over welk gevechtsvliegtuig de Finnen zullen kopen zal eind 2021 gemaakt worden, aldus het Finse Ministerie van Defensie.

Overlevingskansen

‘Alle jachtvliegtuigen vertrouwen op Growler-escorte om de overlevingskansen te vergroten tijdens missies met hoge dreigingen’, zegt Dan Gillian, Boeing vice president van de F/A-18 en EA-18G-programma’s. ‘De combinatie van de Super Hornet Block III en Growler zou Finland een superieure technologische capaciteit bieden die met name geschikt is voor de vereisten van de Finnen.’

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button