NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportStaking

Werknemers Axxicom Schiphol leggen weer werk neer

De werknemers van Axxicom, die passagiers met een beperking op Schiphol voor en na de vlucht begeleiden, leggen vandaag drie keer het werk neer, zo meldt FNV Luchtvaart.

Staking

FNV: ‘de werknemers van Axxicom houden vandaag weer drie werkonderbrekingen, omdat hun werkgever nog steeds weigert om te praten over een nieuwe cao.’ Op zondag 10 februari hielden zij al publieksvriendelijke acties, stiptheidsacties en korte werkonderbrekingen.’ FNV maakte niet bekend op welke moment het werk werd neergelegd.

Onderhandelingen

FNV meldt dat Axxicom blijft weigeren om over een cao te onderhandelen met FNV Luchtvaart, ondanks dat de werkgever dit vorig jaar had beloofd. ‘We hebben nu geen cao en het personeelsreglement is al drie jaar verlopen. We eisen dat onze werkgever snel aan tafel komt’, zegt een van de werknemers.

Eisen

Bij de stiptheidsacties van vorige week bleek dat Axxicom 50 medewerkers tekort kwam om alle passagiers tijdig te helpen. Volgens FNV Luchtvaart komt dat neer op een personeelstekort van 40% op dat moment. Behalve een oplossing voor de werkdruk eisen de vakbondsleden 3,5% meer loon, een eerlijk functiewaarderingssysteem, verlichting van het vaak fysiek zware werk en voldoende collega’s om het werk goed te kunnen doen. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close