AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

AirBaltic doet Boeing 737 in de ban

AirBaltic zal vanaf komende herfst de Boeing 737-vliegtuigen in de ban doen, een jaar eerder dan de eigenlijke planning, zo meldt de Letse luchtvaartmaatschappij.

‘Jongste vloot’

Martin Gauss, ceo van airBaltic, zegt over de plannen: ‘De Airbus A220-300 is het vliegtuig van onze toekomst en, door het afbouwen van de Boeing 737, zullen we de jongste vloot in Europa hebben. De introductie van Airbus A220-300 was zeer succesvol en zorgde voor de extra efficiëntie die elke luchtvaartmaatschappij zoekt in de zeer competitieve luchtvaartmarkt. Dankzij de goede algemene prestaties hebben we besloten om tegen 2022 alleen maar Airbus A220-300-vliegtuigen in de vloot van maximaal 80 toestellen te hebben.’

Boeing

De huidige acht Boeing 737’s (zes 737-300’s en twee 737-500’s) zullen in 2022 niet meer gebruikt worden door airBaltic. De Letse maatschappij heeft 50 orders bij Airbus voor de A220 geplaatst en heeft ook nog 30 koopopties open staan. Eind vorig jaar werden al drie 737’s uit de airBaltic-vloot gezet. De kleinste Boeing-toestellen waar de airline nu nog mee vliegt hebben een gemiddelde leeftijd van 20,4 jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button