fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Alleen Antwerpen Airport ziet geen groei in januari

Alle Belgische luchthavens zagen een groei in het aantal passagiers dat via hun vliegvelden reisden, alleen Antwerpen Airport moet een min noteren, zo blijkt uit de maandcijfers van de vier grootste Belgische luchthavens.

Antwerpen

Het aantal passagiers dat via de luchthaven van Antwerpen vertrok of aankwam daalde met 16 procent ten opzichte van januari vorig jaar. Toen waren dat nog 18.404 passagiers, afgelopen maand waren dat er 15.464. Het wegvallen van maatschappij VLM heeft aan de daling bijgedragen, en ondanks dat Flybe in het gat van VLM sprong bleef het aantal passagiers achter op vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen nam met 16,5 procent af naar 2.051 bewegingen en het aantal ton vervoerde vracht steeg iets naar 145 ton.

Brussel

Het aantal passagiers op Brussels Airport nam ten opzichte van januari 2018 toe met 2,6 procent naar 1,66 miljoen reizigers. Het aantal passagiers dat van of naar Brussels Airport vloog, steeg met 3,1 procent en het aantal transferpassagiers met 0,7 procent. Het aantal aankomende- en vertrekkende commerciële vluchten steeg met 1,8 procent naar 14.743 vliegbewegingen.

Charleroi

Op het vliegveld van Charleroi stapten afgelopen maand 4 procent meer reizigers in vliegtuigen dan dezelfde maand het jaar daarvoor. In totaal vlogen 555.718 mensen van of naar het Brussels South Charleroi Airport (BSCA). De bezettingsgraad op de vluchten vanuit Charleroi bedroeg 82 procent. Ook werden er in januari nieuwe routes aangekondigd vanuit BSCA door Ryanair en Wizz Air.

Oostende-Brugge

De hoogste stijging in passagiersaantallen werd op de luchthaven aan de Belgische kust genoteerd. De internationale luchthaven Oostende-Brugge zag, met een stijging van 22,3 procent ten opzichte van januari vorig jaar, 19.207 passagiers via de luchthaven reizen. Het aantal vliegbewegingen steeg met meer dan de helft (57,1 procent) naar 1.519 bewegingen. Ook het aantal ton vervoerde vracht steeg met 31,1 procent naar 3.192 ton.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button