Goof DailyHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Driepitter | Column Goof

Precies gisteren, maar dan in 1985, raakte een Iberia Boeing 727 een televisiemast op een berg in de buurt van Bilbao en stortte neer. Niemand overleefde het ongeluk. De televisietoren stond niet op de vliegkaarten, bleek later.

De B727 is me altijd zeer sympathiek geweest, met die drie dikke sigaren in & aan de staart. Op afgelegen plekken van de aardbol zie je ze nog wel eens rondbanjeren, onder enorme teringherrie, drie gitzwarte rooksporen achter zich aan slepend. Politiek zeer incorrect, maar altijd weer vet genieten.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button