fbpx
Air France-KLMEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Resultaat KLM vier keer hoger dan dat van Air France

KLM heeft over het afgelopen jaar een operationeel resultaat neergezet dat vier keer hoger ligt dan dat van Air France. KLM kwam uit op bijna 1,1 miljard euro tegen 266 miljoen euro voor Air France. Dat blijkt uit de resultaten die Air France-KLM heeft bekendgemaakt.

Stakingen

Het resultaat van Air France werd sterk gedrukt door de stakingen bij de Franse maatschappij in de eerste helft van het jaar. De holding noteerde voor heel 2018 een operationeel resultaat van 1,3 miljard euro, een daling van bijna 600 miljoen euro vergeleken met 2017.

Tegenwind

“De sterke prestaties van onze teams en het voortdurend bewaken van de kosten, hebben geholpen om de impact van de stakingen bij Air France in de eerste helft van het jaar en de significante tegenwind van de brandstofprijs gedeeltelijk te compenseren” zegt ceo Ben Smith van Air France-KLM. 

Werknemers

Volgens Smith is in de afgelopen vijf maanden, sinds zijn aantreden, ‘significante vooruitgang geboekt’ in het versterken van het vertrouwen en de dialoog met de werknemers zowel bij Air France als KLM. “Waardoor we met een gezamenlijke strategische benadering de winstgevende ontwikkeling van de groep kunnen versnellen.” 

Merken

Hij zegt in het bijzonder blij te zijn dat de meerderheid van de Franse piloten heeft ingestemd met de voorstellen van het bedrijf. “We hebben ook ons aanbod verbeterd door onze portfolio van merken te versimpelen en verbeteringen in ons netwerk en vlootmanagement in gang te zetten.” Deze stappen moeten de weg plaveien voor de ambitie ‘om een leidende positie in Europa en de wereld te heroveren’.  

Transavia

Transavia behaalde over het hele jaar ‘het beste resultaat uit haar bestaan’, zo meldt het moederbedrijf. Het operationele resultaat kwam uit op 139 miljoen euro in 2018, dat is 21 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. In het vierde kwartaal was het resultaat 42 miljoen euro negatief, een verslechtering van 7 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button