Air France-KLMAirlinesKLMNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air France-KLM op zoek naar nieuwe vliegtuigen

Air France-KLM zal dit jaar offertes opvragen voor nieuwe narrowbody’s die de medium haul-vloot moet vernieuwen, zo meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie bij de presentatie van de jaarcijfers.

Middellangeafstandsroutes

De offertes zullen moeten leiden tot een vlootvernieuwing van Air France op de middellangeafstandsroutes. De Franse maatschappij vliegt alleen met Airbus-toestellen op de middellangeafstandsroutes, bestaande uit A318’s, A319’s, A320’s en A321’s. KLM daarentegen vliegt alleen met Boeing’s op de routes van middellange afstand, namelijk 737-700’s, -800’s en -900’s.

Uitbreiding

Voordat er uit de offertes daadwerkelijk bestellingen en leveringen rollen, zijn de airlines alweer een hele tijd verder. In de nabije toekomst wordt de vloot echter ook uitgebreid met zes Boeing 787’s en drie Airbus A350’s. De toestellen zullen zowel bij Air France als KLM ondergebracht worden.

Afscheid

Met de komst van de nieuwe toestellen wordt ook afscheid genomen van oude vliegtuigen zoals de A340’s van Air France in 2020 en de 747’s van KLM in 2021.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close