NieuwsOpmerkelijkProfessional

Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen in beslag

De Braziliaanse politie heeft 47 vliegtuigen van een bende cocaïnesmokkelaars in beslag genomen, zo melden verschillende media.

Inbeslagname

De inbeslagname van de 47 vliegtuigen door de Braziliaanse federale politie was een onderdeel van de politieoperatie ‘Flak’. Los van de 47 vliegtuigen werden ook 13 huizen en 10.000 stuks vee in beslag genomen. De bendeleider, João Soares Rocha, is in de Braziliaanse deelstaat Pará gearresteerd.

Transport

De 47 vliegtuigen werden door de criminelen gebruikt om drugs vanuit Bolivia en Colombia naar Suriname, Guatamala, Honduras en Brazilië te vervoeren. De bende bestond uit technici en piloten die volgens de aanklagers tussen 2017 en vorig jaar zo’n 23 vluchten hebben uitgevoerd met telkens minimaal 400 kilo aan drugs aan boord.

Maleisië

Het gebeurt wel vaker dat de politie een vliegtuig in beslag neemt. Zo werd vorig jaar in Maleisië nog een Bombardier Global 5000 in beslag genomen van een malafide financier. Aan de privéjet hangt een prijskaartje van 31,08 miljoen euro.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/