fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Dublin Airport breekt na 79 jaar record

Voor het eerst in de 79-jarige geschiedenis van Dublin Airport wordt er een record in januari gebroken. Nooit eerder reisden er meer dan 2 miljoen mensen in de eerste maand van het jaar via het Ierse vliegveld.

Record

Voor het eerst in 79 jaar passeerden net iets minder dan 2,1 miljoen mensen Dublin Airport. Nooit eerder werd de kaap van 2 miljoen gerond in januari. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is dat een stijging van 5 procent. Van die reizigers vlogen meer dan één miljoen personen tussen Ierland en het Europese vasteland, een stijging van 8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Verenigd Koninkrijk

Naast de passagiersstijging tussen Ierland en Europa, vlogen er ook 211.000 mensen van en naar Noord-Amerika, een stijging van 14 procent. Het aantal passagiers dat binnen het Verenigd Koninkrijk vluchten uitvoerde bleef net zoals vorig jaar met 745.000 reizigers gelijk. Het aantal reizigers op binnenlandse vluchten in Ierland nam met 1 procent toe naar zo’n 6.000 personen.

2018

Vorig jaar ontving Dublin Airport 31,5 miljoen passagiers, een stijging van 6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Met een groei van 1,9 miljoen reizigers werd het passagiersrecord voor de Ierse luchthaven in 2018 dan ook gebroken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button