NieuwsNL nieuwsProfessional

Meer vluchten en passagiers naar Caribisch Nederland

Vorig jaar zijn er 10 procent meer vluchten en 11 procent meer passagiers van en naar Caribisch Nederland gevlogen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bonaire

‘Op Flamingo Airport op Bonaire steeg in 2018 het aantal vliegtuigbewegingen met ruim 9 procent. In elk maand van 2018 werden meer reizigers verwelkomd dan een jaar eerder. Het aantal aangekomen en vertrokken passagiers op deze luchthaven nam toe met ruim 11 procent, tot ruim 359 duizend reizigers. December was met 33,7 duizend reizigers de drukste maand. De drukste dag was zaterdag 22 december met 2,2 duizend passagiers. September was met 25,2 duizend passagiers de minst drukke maand’, aldus het CBS.

Kleinste

Daarnaast meldt het CBS dat op het Juancho E. Yrausquin Airport op Saba, de kleinste luchthaven van Caribisch Nederland, het aantal vluchten met 12 procent steeg. De luchthaven van Saba verwelkomde in 2018 ruim 28 duizend passagiers, waarvan de meesten van of naar Sint Maarten vlogen. De landingsbaan van het vliegveld is slechts 400 meter lang en er landen en vertrekken alleen vliegtuigen met plaats voor 19 of minder passagiers.

Sint Eustachius

‘Het F.D. Roosevelt Airport op Sint Eustatius zag in 2018 ruim 6,8 duizend vliegtuigen komen en gaan, 10,5 procent meer dan in 2017. Qua passagiers ging het op deze luchthaven om 42 duizend passagiers, een stijging van 11,5 procent. Ook Sint Eustatius had in 2017 last van orkaan Irma. In verband met hun noordelijkere ligging, zijn Saba en Sint Eustatius gevoeliger voor orkanen dan Bonaire’, aldus het CBS.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button