fbpx
AirlinesEmbraerFrequente reizigersNieuws

Nieuwe Deense maatschappij binnenkort de lucht in

Volgens de website van de nieuwe Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines, zal de nieuwe airline vanaf dinsdag 5 maart tickets te koop aanbieden.

Great Dane Airlines

De nieuwe Deense maatschappij, die de naam van de hondensoort Deense dog draagt, zal vanuit Aalborg Lufthavn, op zo’n 7 kilometer gelegen van de stad in het noorden van Denemarken, met twee Embraer E195’s binnenkort vluchten uitvoeren. Hiermee wil de maatschappij Denemarken beter verbinden met de rest van Europa. Great Dane Airlines zal als eerste naar bestemmingen in Ierland, Schotland en Frankrijk vliegen.

Routes

Met de E195’s, waar er ruimte is voor 188 passagiers, zal de nieuwe airline vanuit Aalborg naar de Ierse stad Dublin, de Schotse stad Edinburgh en de Franse badplaats Nice vliegen. Daarnaast zou de maatschappij, als de eerste drie routes succesvol blijken, vakantievluchten en/of chartervluchten naar Kreta, Mallorca, Rhodos en Varna willen uitvoeren.

Juni

De eerste drie routes zullen met ingang van 12 juni uitgevoerd worden. De maatschappij zou 8 piloten en 12 cabin crewleden in dienst hebben. De oprichters van de Airlines zijn Thomas Hugo Møller en Huy Duc Nguyen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button