fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The Hague

Onderzoek naar alternatief gebruik terrein Rotterdam Airport

Tijdens een luchtvaartdebat heeft de meerderheid van Provinciale Staten een motie van GroenLinks aangenomen om een onderzoek te doen naar een alternatief gebruik voor het terrein van Rotterdam The Hague Airport.

Zee

Uit de motie blijkt dat ‘Provinciale Staten van Zuid-Holland de locatie en omvang van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) in de ruimtelijke indeling van de provincie niet passend vindt.’ Omdat er onderzoek wordt gedaan naar een luchthaven in zee, wil GroenLinks dat er gekeken wordt naar alternatieven voor het terrein van RHTA als het vliegveld ooit richting zee zal verschuiven.

Overlast

Uit een andere motie blijkt dat Provinciale Staten wil dat de overlast die omwonenden van RTHA ervaren niet toeneemt. Hierdoor zou er tot 2023 helemaal geen groei van het vliegverkeer op RTHA moeten worden toegestaan, aldus de omwonenden. Niet alleen commerciële vluchten vertrekken vanaf RTHA, ook hulpdiensten vertrekken en landden op de luchthaven.

Groei

RTHA zag vorig jaar een groei van 9,4 procent in het aantal passagiers ten opzichte van 2017. In het afgelopen jaar reisden 1,9 miljoen mensen via het RTHA. In 2020 wordt er een nieuwe brandweerkazerne geopend op de luchthaven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button