AirlinesHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

British Airways steekt na 747 ook A319 in retro-jasje

British Airways (BA) steekt, nadat het een Boeing 747 een retro-livery had aangemeten, ook een Airbus A319 in een retro-jasje. Dat meldt de Britse vlieger.

A319

De British Airways A319 is het tweede toestel dat een retro-livery opgespoten krijgt. De zogenoemde Heritage livery wordt op de Airbus gespoten met registratie G-EUPJ en zal komend weekend in het Ierse Shannon de verffabriek inrollen.

BEA

De A319 krijgt de livery van de voormalige short haul-maatschappij British European Airways (BEA). De livery die het toestel aangemeten krijgt werd door BEA gebruikt in de jaren tussen 1959 en 1968. Volgende maand zal het toestel weer op Heathrow landen.

©British Airways

747

De livery die op de 747 werd gespoten, is het jasje dat British Airways, toen nog de British Overseas Airways Corporation genoemd, tussen 1964 en 1974 gebruikte. De livery zal op de ‘Queen of the Skies’ blijven prijken tot en met 2023. In dat jaar gaat de 747 uit de British Airways-vloot. Tegen die tijd zal de Britse maatschappij het grootste deel van hun 747’s met pensioen hebben gestuurd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button