fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Consortium Virgin Atlantic en Stobart Air neemt Flybe over

Een consortium van de luchtvaartmaatschappijen Virgin Atlantic, Stobart Air en Cyrus Capital zijn tot een overeenstemming gekomen om Flybe volledig over te nemen, zo meldt Flybe.

Connect AIrways

Het consortium van de twee luchtvaartmaatschappijen en de Cypriotische investeerder Cyrus Capital hebben onder de naam Connect Airways een samenwerkingsverband opgericht die nu de noodlijdende maatschappij Flybe heeft overgekocht.

Verdeling

De joint-venture heeft voor 3,22 miljoen euro Flybe gekocht en pompt 22 miljoen euro in de verlieslijdende airline om de maatschappij nog in de lucht te houden. De Cypriotische investeerder heeft 40 procent van Connect Airways in handen, Stobart en Virgin Atlantic beide 30 procent.

Virgin Atlantic

De regionale vlieger Flybe zal ‘te zijner tijd’ volledig onder Virgin Atlantic vallen, maar zal wel zelfstandig blijven opereren en de merknaam behouden, zo meldde de maatschappij van Sir Richard Branson in januari. Toen waren de plannen voor de overname al zo goed als rond.

Aanwezigheid

Met de nieuwe joint-venture krijgen alle partijen meer aanwezigheid op het vliegveld van Manchester en Heathrow Airport. Daarnaast maakt Connect Airways ook nog zo’n 88,5 miljoen euro vrij om verder in de joint-venture te investeren om zo te kunnen groeien

Flybe

Flybe zette zichzelf halverwege november te koop nadat het bestuur van de maatschappij in oktober een winstwaarschuwing afgaf, waaruit bleek dat het verlies, voor aftrek van belastingen, over 2018 zo’n 22 miljoen pond (24,99 miljoen euro) zou bedragen. 


Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button