fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Kaagbaan voor één week gesloten wegens onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol zal één week gesloten zijn voor onderhoudswerkzaamheden, dat meldt het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Gesloten

De Kaagbaan zal gesloten zijn van zondag 24 februari tot en met maandag 4 maart voor onderhoud. Door die werkzaamheden kan het baangebruik op Schiphol overdag en ’s nachts afwijken. ‘De banen die meer belast zullen worden zijn de Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan (zuid), Buitenveldertbaan, Schiphol-Oostbaan’, aldus BAS.

Onderhoud

Het onderhoud dat aan de Kaagbaan zal plaatsvinden zijn de verlegging van rijbaanstation Julliet. BAS meldt dat ‘hiervoor kabels worden aangelegd onder de Kaagbaan. Het rijbaanstation wordt opnieuw opgebouwd aan de andere kant van de Kaagbaan.’ Schiphol meldt dat ‘tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering vernieuwd. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame LED-verlichting vervangen. Tevens worden er bij de Kaagbaan werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op het aanleggen van een extra taxibaan op het viaduct over de snelweg A4.’

Ontheffing

Daarnaast meldt BAS dat Schiphol ontheffing heeft aangevraagd voor de volgende banen tijdens de nachtperiode:

  • Buitenveldtbaan alle richtingen
  • Schiphol-Oostbaan (landingen 22)
  • De ontheffing is geldend tussen 24 februari en 11 maart i.v.m. eventuele uitloop van de werkzaamheden

Toekomst

In de nabije toekomst worden ook andere banen gesloten wegens onderhoud. De dichtstbijzijnde data gelden voor de Zwanenburgbaan, van 11 maart tot en met 22 april, de Polderbaan van 30 juni tot en met 8 juli en nogmaals de Kaagbaan van 1 tot 16 september.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button