AirlinesNieuwsNL nieuwsPilotenProfessional

Nederlandse easyJet-piloten dreigen met acties

Nederlandse easyJet-piloten ‘zetten een eerste stap op weg naar acties’ door een Actie Informatie Team (AIT) op te richten, zo meldt pilotenvakbond VNV.

Acties

‘Het oprichten van een AIT is een eerste noodzakelijke stap om ook daadwerkelijk acties te kunnen voeren, maar betekent niet automatisch dat er acties of werkonderbrekingen volgen. Om acties te voorkomen is het nu aan het easyJet-management om met een andere instelling en voorstellen aan de onderhandelingstafel te komen’, aldus VNV.

Gelijk

VNV vervolgt: ‘het groeiende cao-conflict gaat in de basis over ‘gelijke beloning voor gelijk werk’. Zo zijn de primaire arbeidsvoorwaarden van easyJet in Nederland ver onder het niveau van wat easyJet-vliegers in Frankrijk en Duitsland krijgen en wat bij andere Nederlandse werkgevers van vliegers gebruikelijk is.’ Volgens VNV is er maanden ‘vruchteloos’ onderhandeld over een nieuwe cao voor de piloten, en willen ze met de oprichting van de AIT eventuele verdere stappen ondernemen.

Cabinepersoneel

Met de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) heeft de maatschappij eind januari de puntjes op de i gezet met betrekking tot de cao die in maart vorig jaar is rondgekomen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close