fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘VietJet plaatst snel grote bestelling bij Boeing’

VietJet zal naar alle waarschijnlijkheid snel een ‘enorme bestelling’ bij Boeing plaatsen, zo meldt Reuters op basis van bronnen bekend met de materie.

Bestelling

De bestelling zou volgens de bronnen tijdens de politieke top van volgende week, als de Amerikaanse en Noord-Koreanse presidenten Donald Trump en Kim Jong Un elkaar in de Vietnamese hoofdstad Hanoi ontmoeten, door VietJet bij Boeing geplaatst worden. Trump zal naar alle waarschijnlijkheid aanwezig zijn bij het ondertekenen van deze bestelling.

Verdubbeling

Vorig jaar juli verdubbelde VietJet al een bestelling bij Boeing van vijftig naar honderd 737 MAX-toestellen. Die intentieovereenkomst bestond uit tachtig 737 MAX 10’s en twintig 737 MAX 8’s. Hiermee wordt de maatschappij volgens Boeing de grootste klant van de MAX 10. Of het deze intentieverklaring is die bekrachtigd zal worden is nog niet bekend. In 2016 bestelde de maatschappij al honderd MAX 8’s.

Groei

“We zijn verheugd dat we de 737 MAX 10 in onze vloot kunnen opnemen. Deze nieuwe toestellen passen perfect in onze groeistrategie”, stelde VietJet-ceo Nguyễn Thị Phương Thảo toen. De Vietnamese low-cost carrier breidt de laatste jaren fors uit en heeft bij zowel Airbus als Boeing orders uitstaan. De vliegtuigen zullen worden ingezet op drukke routes waar nu veel vraag is naar stoelen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button