IncidentenNieuwsProfessional

Aantal ernstige luchtvaartincidenten neemt af

Het aantal ernstige luchtvaartincidenten wereldwijd is verder afgenomen. Dat blijkt uit jaarcijfers van de internationale luchtvaartbond IATA.

Afname
Over de periode van 2013-2017 is een afname te zien in het aantal incidenten met commerciële vliegtuigen. Echter, afgelopen jaar werden iets meer incidenten waargenomen dan in 2017.

Volgens de statistieken kwam er vorig jaar één ernstig ongeval voor per 740.000 vluchten. Dat zijn 1.35 incidenten per miljoen vluchten. In de periode van vijf jaar daarvoor was dit 1.79 per miljoen vluchten.

Veilig
In 2018 vlogen 4,3 miljard passagiers veilig op 46,1 miljoen vluchten. Een persoon zou gemiddeld 241 jaar aaneen moeten vliegen om een ernstig incident mee te maken. IATA benadrukt dat vliegen veilig is en steeds veiliger wordt. Dit terwijl het wereldwijde aantal vluchten toeneemt. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close