AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Flydubai duikt in het rood

Flydubai heeft 2018 afgesloten met rode cijfers. De prijsvechter noteerde een verlies van zo’n 38 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag van de airline.

In 2017 werd nog een kleine winst genoteerd van circa 9 miljoen euro. Volgens de maatschappij is het verlies het gevolg van stijgende brandstofkosten, hogere belastingen en een ongunstige wisselkoers.

Verwacht
Volgens topman Ghaith Al Ghaith lag het resultaat in de lijn der verwachtingen. “2018 was een uitdagend jaar, echter hebben we constant kunnen investeren in capaciteit en is de omzet verhoogd. We hebben het netwerk geoptimaliseerd door meer vluchten aan te bieden op bestaande routes en door nieuwe routes toe te voegen.”

Flydubai maakte een omzet van 1.5 miljard euro. Hiervan werd bijna 30 procent vertegenwoordigd door kosten van kerosine. Dat is vijf procent meer dan een jaar eerder.

Emirates
De prijsvechter is begonnen met een intensieve samenwerking met Emirates, dat ook Dubai als thuisbasis heeft. De oorspronkelijke fusieplannen zijn van de agenda verdwenen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button