fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Joint venture Boeing en Embraer uitgesteld

De onderhandelingen voor een vergaande samenwerking tussen Boeing en Embraer hebben vertraging opgelopen. Daardoor laat de joint venture tussen de fabrikanten op zich wachten.

Stemming
Oorzaak is de uitspraak van een Braziliaanse rechtbank, om de onderhandelingen uit te stellen. Dat blijkt uit een document van de rechter. Oorspronkelijk was het plan om op 26 februari met de aandeelhouders bijeen te komen. Er zou een stemming plaatsvinden over de deal.

Verzet
Mogelijk wordt middels een hoger beroep de blokkade verworpen, zo is al eerder gebeurd in het onderhandelingsproces tussen de vliegtuigbouwers. Vanuit Braziliƫ is meerdere keren verzet getoond voor de deal, uit vrees voor het verlies van marktonderdelen van Embraer. Volgens de plannen koopt Boeing 80 procent van de commerciƫle vliegtuigbouw-tak.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button