fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Joint venture Boeing en Embraer uitgesteld

De onderhandelingen voor een vergaande samenwerking tussen Boeing en Embraer hebben vertraging opgelopen. Daardoor laat de joint venture tussen de fabrikanten op zich wachten.

Stemming
Oorzaak is de uitspraak van een Braziliaanse rechtbank, om de onderhandelingen uit te stellen. Dat blijkt uit een document van de rechter. Oorspronkelijk was het plan om op 26 februari met de aandeelhouders bijeen te komen. Er zou een stemming plaatsvinden over de deal.

Verzet
Mogelijk wordt middels een hoger beroep de blokkade verworpen, zo is al eerder gebeurd in het onderhandelingsproces tussen de vliegtuigbouwers. Vanuit Brazilië is meerdere keren verzet getoond voor de deal, uit vrees voor het verlies van marktonderdelen van Embraer. Volgens de plannen koopt Boeing 80 procent van de commerciële vliegtuigbouw-tak.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button