fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsVliegvelden

Twente Airport krijgt hal voor zakenjets

Twente Airport krijgt een hal voor businessjets en een restaurant. In de hal moeten drie zakenvliegtuigen gestationeerd worden.

Restaurant
Het bedrijfsrestaurant moet plaats bieden aan 40.000 bezoekers per jaar. Het zal ten noorden van de start- en landingsbaan worden gerealiseerd, net als de terminal. Vanuit het restaurant hebben bezoekers het zicht op de arriverende en vertrekkende toestellen.

Plannen
Het is nog niet duidelijk wanneer de schop in de grond gaat, er wordt nog aan de plannen gewerkt. In het voorjaar van 2017 opende Twente Airport haar deuren als burgerluchthaven. Sindsdien maakt het onderdeel uit van bedrijventerrein Technology Base.

Luchtverkeersleiding
Volgens Meiltje de Groot tegenover Tubantia, wordt er ook gewerkt aan de ontwikkeling van de luchtverkeersleiding. Dit is nodig om zakenjets de mogelijkheid te bieden tijdens slecht weer te landen. Hiervoor komt er ‘ATC on demand’. In een later stadium realiseert men een Remote Tower, waarbij het verkeer via een camera wordt gevolgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button