IncidentenNieuws

Atlas Air Boeing 767 stort neer in Texas

Een Boeing 767-300ER vrachttoestel van Atlas Air is zaterdag neergestort in de buurt van Houston in Texas. Alle drie inzittenden kwamen om het leven, meldt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Onderzoekers van de FAA zijn inmiddels op de rampplek gearriveerd. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend.

Prime Air
Het toestel vloog in opdracht van Prime Air, de vervoerder van online retailer Amazon, van Miami naar Houston Intercontinental als vlucht 3591. Vlak voor het einde van de vlucht, rond 12:45 uur lokale tijd, stortte het toestel neer in Trinity Bay, nabij Anahuac.

Omgebouwd
De Boeing met registratie MSN 25865 vloog sinds april 2017 voor Prima Air. Canadian Airlines International was in 1992 de eerste gebruiker van het toestel, zo’n 27 jaar geleden. Andere gebruikers waren onder andere China Southern en LAN. Het opereerde destijds als passagiersvliegtuig, in 2016 werd het omgebouwd tot freighter.

Volgens FlightGlobal had de 767 net 90.601 vlieguren gemaakt gedurende 23.180 vluchten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close