fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

In Iran gestrande Norwegian-737 terug naar huis

De Boeing 737 MAX 8 van Norwegian, die twee maanden geleden strandde in Iran is teruggevlogen naar Stockholm Arlanda. Zaterdag kwam het vliegtuig aan op de Zweedse luchthaven.

Uitwijken
Het toestel moest op 14 december wegens een technisch mankement aan een van de motoren uitwijken naar Shiraz, toen het onderweg was van Dubai naar Oslo. De gestrande passagiers konden hun reis vervolgen door op een vervangende vlucht te stappen. 

Sancties
Maar door de sancties die de Verenigde Staten oplegde voor het land was het moeilijk om het vliegtuig te kunnen repareren. Onderdelen mochten door het handelsembargo niet worden ingevoerd. Norwegian klopte daarom bij de VS aan om speciale toestemming te krijgen voor de reparatie en invoer. Op 20 februari ging men akkoord met het invliegen van een vervangende motor.

Een woordvoerder van de maatschappij noemt het een grote opluchting dat de nieuwe Boeing terug is. 

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button