fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Onderzoek naar vrachtluchthaven Twente stuit op verzet

Het voorstel om van Twente Airport een vrachtluchthaven te maken stuit op verzet. De PVV wil dat de mogelijkheden worden onderzocht en klopte daarvoor eerder aan bij de Provincie en in Den Haag.

Schiphol
De PVV wil dat door middel van een quickscan in kaart wordt gebracht of de Twentse luchthaven potentie heeft om vrachtvluchten van Schiphol over te nemen. Daarmee hoopt men dat Twente Airport op de kaart wordt gezet, terwijl de minister aan een nieuwe luchtvaartnota werkt.

Steun
Twente zou daardoor het alternatief voor Schiphol moeten worden, aldus Erik Veltmeijer van PVV Overijsel tegenover Tubantia. Het plan kan niet op veel steun rekenen, andere politieke partijen zien er geen heil in. Volgens de SP gaat het in het plan niet om het belang van de regio, maar om Schiphol te kunnen laten groeien.

Twente Airport ontwikkelt zich sinds de heropening in 2017 als Technology Base.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button