AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Gestrande Pilatus verstoort operaties op Southampton Airport

Een gestrande Pilatus PC-12 verstoorde vanmorgen verschillende vluchten op het Southampton Airport. Een lekke band zorgde ervoor dat de PC-12 niet van zijn plaats kon komen.

Verstoring

Het vliegtuig dat ervoor heeft gezorgd dat deze ochtend verschillende vluchten moesten uitwijken naar het Bournemouth Airport, is een Pilatus PC-12. Een lekke band zorgde ervoor dat het toestel niet snel van de baan verwijderd kon worden, waardoor de vluchten die op het vliegveld wilde landen moesten uitwijken.

KLM

Onder die vluchten die uitgeweken zijn bevond zich ook vlucht KL915 van Amsterdam naar Southampton. De Embraer E175 van KLM is uitgeweken naar Bournemouth, ook in het zuiden van Engeland gelegen. Andere uitgeweken vluchten waren die van Flybe vanuit Edinburgh en Glasgow.

Vrij

Rond 10:00 uur lokale tijd vanmorgen werd de baan weer vrijgemaakt en kunnen de operaties weer normaal doorgaan. Hoe het toestel van de baan werd geduwd is in onderstaande video te zien.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button