AirlinesNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Icelandair breidt vloot met eerste 737 MAX 9 uit

Icelandair heeft haar vloot uitgebreid met de eerste Boeing 737 MAX 9 voor de maatschappij, zo meldt het vliegtuigverhuurbedrijf BOC Aviation.

Eerste

Het is voor Icelandair het eerste Boeing 737 MAX 9-vliegtuig dat zij in de vloot opnemen. Voor BOC Aviation is het zowel de eerste keer dat zij een MAX 9-toestel leveren als dat zij een vliegtuig aan de IJslandse airline overdragen.

737 MAX 9

De Boeing 737 MAX 9 van Icelandair biedt ruimte aan 154 passagiers waarvan er 16 in businessclass kunnen plaatsnemen, 12 in premium economy en 126 in economy. Het toestel wordt met CFM LEAP-1B motoren aangedreven.

Routes

Icelandair zet het nieuwe toestel vanaf april in op routes tussen Reykjavik en Frankfurt, New York Newark, Berlijn-Tegel en Oslo. Met ingang van mei vliegt de MAX 9 ook naar Amsterdam, Brussel, New York JFK, Zürich, München en Düsseldorf.

Uitbreiding

Icelandair zal de vloot zowel dit- als komend jaar verder uitbreiden met, los van de net geleverde Boeing, nog tien MAX-vliegtuigen. Hiermee wordt de capaciteit verhoogt en kunnen er meer passagiers vervoerd worden. Dit leidt voor Icelandair hopelijk tot meer omzet, want 2018 werd met een min afgesloten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/