AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Iran Air ontvangt drie Airbus-toestellen uit Hongarije

Iran Air heeft drie Airbus A319’s ontvangen uit Hongarije. De levering komt nadat de Verenigde Staten sancties oplegde aan Iran, om nieuwe vliegtuigen te kopen bij Airbus.

Tweedehands
Ongeveer een jaar geleden kocht de maatschappij de tweedehands vliegtuigen in Hongarije. Sinds 2002 zijn de toestellen in gebruik. 

Embargo
Door het handelsembargo van de VS kon Iran Air niet langer vliegtuigen ontvangen uit de eerdere deals met Airbus en ATR. President Trump nam het besluit voor de sancties nadat Iran een nucleaire deal sloot.

Vloot
De geleverde vliegtuigen worden per direct opgenomen in de Iran Air-vloot, dat nu uit 32 toestellen bestaat. De levering valt samen met de festiviteiten rond de 57everjaardag van de carrier.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close