fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Kaper Indiaas passagiersvliegtuig door commando’s doodgeschoten

Zondagmiddag 24 februari probeerde een man een passagiersvliegtuig van Biman Bangladesh Airlines te kapen, verschillende media melden dat de kaper door commando’s is doodgeschoten.

Kaping

De poging tot het kapen van een Boeing 737-800 van de Indiase airline, werd door een 25 of 26-jarige man met een nep-pistool uitgevoerd. Hij liep met zijn nep-wapen naar de deur van de cockpit en eiste dat hij de premier wilde spreken.

Doodgeschoten

Hierop week vlucht BG147, van Dhaka naar Dubai, naar het Chittagong vliegveld in Bangladesh uit, en werden de 134 passagiers en 14 crew-leden geƫvacueerd. De politie en een commando-eenheid bestormde de Boeing en schoot de kaper dood. De hele actie, evacuatie en uitschakelen van de kaper nam nog geen 10 minuten in beslag.

Biman
Biman Bangladesh Airlines heeft de hub op het Hazrat Shahjalal International Airport in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Ook heeft de maatschappij nog hubs op het Shah Amanat International Airport in de havenstad Chittagong en op het Osmani International Airport in Sylhet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button