fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Na VietJet plaatst ook Bamboo Airways order bij Boeing’

Nadat Reuters vorige week meldde dat VietJet naar alle waarschijnlijkheid een ‘enorme order‘ bij Boeing zal plaatsen, meldt het nieuwsagentschap dat ook het Vietnamese Bamboo Airways bij de vliegtuigbouwer een bestelling zal neerleggen.

Tien

De start-up Bamboo Airways zal volgens een hoge heer bij de airline, die anoniem wenst te blijven, een bestelling voor tien Boeing 787’s bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer plaatsen. Dit zou gebeuren in de zijlijn van de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

Eerdere order

Bamboo Airways heeft halverwege juni vorig jaar bij Boeing een aanbetaling gedaan om twintig 787-9 Dreamliners te reserveren. De levering voor de eerdere order staat voorlopig gepland tussen april 2020 en 2021. De cataloguswaarde van de twintig Dreamliners bedraagt 5,6 miljard dollar (4,8 miljard euro).

Bamboo

De luchtvaartmaatschappij Bamboo Airways is opgericht door het Vietnamese bouwbedrijf FLC Group. De maatschappij wil dit jaar beginnen met binnenlandse vluchten in Vietnam. De airline heeft een overeenstemming met Airbus om 24 A321neoā€™s af te nemen om deze vluchten uit te voeren. De Dreamliners van Boeing zijn bedoeld om op een later moment internationale langeafstandsvluchten uit te voeren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button