AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus vindt nieuwe klant voor A220

Airbus heeft een nieuwe klant gevonden voor de A220. De maatschappij Air Vanuatu, van de eilandengroep Vanuatu in Oceanië, plaatst een bestelling bij de Europese vliegtuigbouwer.

Order

Air Vanuatu, de nationale maatschappij van de Republiek Vanuatu, heeft een order voor vier Airbus A220’s bij de vliegtuigfabrikant geplaatst. De airline bestelt twee A220-100’s en twee A220-300’s. Het is de eerste keer dat de maatschappij bij Airbus een order plaatst, maar wordt daarmee wel de eerste gebruiker van de A220 in het Pacifische gebied.

Inzet

Air Vanuatu, opgericht in 1981 maar in 1987 pas volledig door de Vanuatuaanse overheid overgenomen, zal de A220’s inzetten op routes die zij vanuit het Bauerfield International Airport in Port Vila, de hoofdstad van de eilandengroep, uitvoert. De maatschappij vliegt naar 26 vliegvelden die bij de Vanuatu horen, maar ook naar Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en Nieuw-Caledonië.

Vloot

Op dit moment bestaat de vloot van Air Vanuatu uit drie vliegtuigen: één Boeing 737-800, van iets meer dan drie jaar oud, en twee ATR-72’s met een leeftijd van iets meer dan acht jaar oud.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close