fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing verplaatst reserveonderdelen ter voorbereiding op Brexit’

Boeing is de reserveonderdelen, die opgeslagen zijn op verschillende locaties in Europa, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, aan het verplaatsen en herverdelen ter voorbereiding van de naderende Brexit. Dat zegt Ken Shaw, hoofd logistiek bij Boeing, tegen Reuters op de Australian International Airshow.

Maatregelen

Met een naderende no deal-Brexit zijn allerhande bedrijven, waaronder de luchtvaartindustrie, volop maatregelen aan het treffen zodat de globale handel door kan gaan als het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie stapt zonder afspraken. ‘We moeten doelgerichter zijn’, aldus Shaw.

Doelgerichter

Shaw legt uit dat ‘voorheen hoefden we ons geen zorgen te maken of we de reserveonderdelen vanuit Londen of Frankrijk naar onze klanten stuurden. Nu moeten we veel beter naar de signalen kijken en ervoor zorgen dat we de juiste hoeveelheden onderdelen op de juiste locatie hebben liggen.’

Luchtvaart

De luchtvaartsector heeft al heel wat stappen ondernomen om te kunnen blijven functioneren na een no deal-brexit. Zo heeft Airbus de fabrieken in het VK tot de nok gevuld met goederen en materialen en verhuisde Rolls Royce de productie van de best-lopende motoren naar Duitsland. Airbus dreigde wel mogelijk het VK te verlaten als er een no deal-Brexit zou plaatsvinden.

Impact

Shaw denkt dat de impact op Boeing’s productie in het VK weinig last zal hebben van de Brexit omdat de meeste onderdelen naar de Verenigde Staten vervoerd worden en niet naar het vasteland van Europa.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button