fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsNL NieuwsProfessional

Doek valt voor Insel Air

De Rechtbank van Willemstad op Curaçao heeft de luchtvaartmaatschappij Insel Air in hoger beroep failliet verklaard. Gisteren nam de maatschappij al afscheid van de reizigers via een bericht op social media.

Failliet

Na jaren van financieel geharrewar, problemen met de Fokker-vloot en de bijbehorende vlucht-annuleringen, een allerlaatste kans om orde op zaken te stellen van de rechtbank en het verliezen van de Air Operator Certificate, is de kogel nu echt door de kerk. Insel Air is failliet verklaard.

Bekend

Insel Air zag de bui al hangen en bedankte gisteren op haar facebook-pagina iedereen die de afgelopen 12 jaar met de maatschappij gevlogen heeft. Contact via e-mail of telefoon is niet meer mogelijk en ook de website is offline gehaald. Wel is er nog een website online waar informatie over eventuele terugbetalingen van tickets te vinden is.

Insel Air

Insel Air werd in 1993 opgericht en is voert sinds 2006 vluchten uit. De vloot bestond uit vier Fokker 50’s van zo’n 25,5 jaar oud, waarvan er op het laatste moment nog maar één actief gebruikt werd. Naast de financiële problemen kampte de maatschappij ook met overlast veroorzaakt door de vliegtuigen. De maatschappij heeft een schuld van zo’n 165 miljoen Antilliaanse gulden (81 miljoen euro) uitstaan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button