AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Jet Airways en Etihad: we gaan Jet weer rendabel maken

De topmannen van Jet Airways en Etihad, Naresh Goyal en Tony Douglas, melden in een gezamenlijk statement dat zij van de Indiase airline weer ‘een rendabele en robuuste luchtvaartmaatschappij’ zullen maken.

Plan

In het statement staat te lezen dat er aan een plan gewerkt wordt die Jet Airways weer financieel op de rails moet krijgen. ‘Jet Airways en haar belangrijkste aandeelhouders, waaronder Etihad Airways, en de belangrijkste financiële stakeholders werken aan de afronding en daaropvolgende implementatie van het door de banken geleide voorlopige resolutieplan –Bank-led Provisional Resolution Plan- (BLPRP), om ervoor te zorgen dat de luchtvaartmaatschappij weer een financieel sterke en veerkrachtige airline wordt. De goedkeuring van de BLPRP door de Raad van Bestuur van Jet Airways vorige week was een belangrijke stap in deze richting.’

Aandelen

Momenteel is oprichter en chairman Naresh Goyal meerderheidsaandeelhouder in Jet, Etihad Airways uit Abu Dhabi heeft een belang van 24 procent en is daarmee na Goyal de grootste partij. Naar verluidt wordt het aandeel van Etihad vergroot tot 45 procent, de Indiase staatsbank krijgt 20 tot 30 procent, waarbij schulden worden omgezet in aandelen. Dan worden meer aandelen uitgegeven waarmee het belang van Goyal automatisch verwatert.

Air France-KLM

Jet Airways is een joint venture-partner van Air France-KLM. Up sprak begin februari met de Nederlandse executive vice-president van Jet, Marnix Fruitema, over de toekomst van de maatschappij. Hij is ervan overtuigd dat de samenwerking tussen de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie en Jet niet in gevaar zal komen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button