fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheid

KLM 747 na botsing weer in de lucht, 787 nog aan de grond

Van de KLM Boeing 747 en 787, die een kleine twee weken geleden elkaar raakten tijdens een pushback op Schiphol, is de Queen of the Skies weer in de lucht te vinden, maar staat de Dreamliner nog aan de grond, zo vertelt een KLM-woordvoerster desgevraagd aan Up.

Vleugels

Tijdens een pushback op 13 februari raakten de vleugels van de KLM 747-400 met registratie PH-BFV en een KLM 787-9 Dreamliner met registratie PH-BHA elkaar. Hierbij raakte de wingtip van de 747 beschadigd en de stabilo van de Dreamliner.

Opertatie

Op de vraag hoe het met de toestellen gesteld staat, kon de Nederlandse maatschappij Up het volgende vertellen: “de 747 kon snel worden gerepareerd en draait weer mee in de operatie. De 787 is nog niet gerepareerd omdat we nog op onderdelen van Boeing wachten. Gelukkig kunnen we het wegvallen van dit toestel goed opvangen uit eigen vloot”, aldus de woordvoerster.

Passagiers

De passagiers van beide toestellen stonden 13 februari op het punt om met de Dreamliner als vlucht KL623 naar Altanta te vertrekken en met de 747 als vlucht KL601 naar Los Angeles.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button