fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Piloot noodlottige vlucht voetballer Sala had verkeerde vergunningen

De piloot van de Piper Malibu die voetballer Emiliano Sala van Frankrijk naar Engeland vloog, had de verkeerde vergunningen om passagiers te vervoeren, zo blijkt uit het onderzoek van de Air Accidents Investigations Branch (AAIB).

Fouten

Uit het onderzoek van de AAIB blijkt dat er verschillende fouten door de piloot David Ibbotson zijn gemaakt. Zo had hij niet de juiste vergunningen om passagiers in een commerciële vlucht te vervoeren, zaten er fouten in het vluchtplan en had hij eigenlijk niet mogen opstijgen omwille van het slechte weer op dat moment.

Vergunning

Ibbotson had geen vergunning om in de weersomstandigheden te vliegen die er op dat moment waren, hij was alleen bevoegd om ’s nachts te vliegen als het helder weer was, niet als er een storm aan de gang was zoals op de avond van 21 januari.

Crash

Ondanks deze fouten vertrok de piloot toch met Sala aan boord vanuit Nantes richting Cardiff. Iets voorbij het eiland Guernsey werd het wrak van de Piper Malibu op de zeebodem teruggevonden. Het toestel lag in drie aparte stukken op de bodem van het Kanaal.

Radar

Het wrak van het Piper Malibu-vliegtuig werd op 4 februari gevonden in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. In de avond van maandag 21 januari verdween de Piper PA-46-310P Malibu van de radar ten noorden van Guernsey. Het toestel was op weg van het Franse Nantes naar Cardiff in het Verenigd Koninkrijk, met voetballer Sala als passagier en de piloot David Ibbotson aan boord. Daar zou Sala bij de voetbalclub Cardiff City aan de slag gaan. Tijdens de vlucht had hij een tekstbericht ingesproken waarin hij zei zich zorgen te maken over de staat van het toestel. Op 7 februari werd het lichaam van Sala ontdekt. Het lichaam van piloot Ibbotson is nog niet gevonden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button