fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Aandeelhouders Embraer stemmen in met joint venture Boeing

De aandeelhouders van de Braziliaanse vliegtuigfabrikant Embraer hebben ingestemd met de joint venture tussen Embraer en Boeing, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Vertraging

Er was vorige week sprake van een eventuele vertraging wegens een uitspraak van de rechtbank, maar toch is de stemming op 26 februari door kunnen gaan. Daarbij werd met 96,8 procent van de stemmen besloten om de joint venture tussen Boeing en Embraer goed te keuren.

Joint-venture

Vorig jaar werden Boeing en Embraer het eens over de samenwerking. de joint-venture houdt het volgende in: ā€œde commerciĆ«le luchtvaartuig- en services-business van Embraer strategisch in lijn brengt met de commerciĆ«le ontwikkeling-, productie-, marketing- en lifecycle services-werkzaamheden van Boeing. In de voorwaarden staat dat Boeing een 80-procent-eigendomsbelang krijgt in de joint venture.ā€ Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen.

Waarde

De waarde van de gehele commerciĆ«le luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing wordt geraamd op 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro). Er was in het begin nogal wat tegenstandĀ vanuit BraziliĆ«, maar uiteindelijk keurde het Braziliaanse hof van beroep de samenwerking toch nogĀ goed

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button