fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Aandeelhouders Embraer stemmen in met joint venture Boeing

De aandeelhouders van de Braziliaanse vliegtuigfabrikant Embraer hebben ingestemd met de joint venture tussen Embraer en Boeing, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Vertraging

Er was vorige week sprake van een eventuele vertraging wegens een uitspraak van de rechtbank, maar toch is de stemming op 26 februari door kunnen gaan. Daarbij werd met 96,8 procent van de stemmen besloten om de joint venture tussen Boeing en Embraer goed te keuren.

Joint-venture

Vorig jaar werden Boeing en Embraer het eens over de samenwerking. de joint-venture houdt het volgende in: “de commerciële luchtvaartuig- en services-business van Embraer strategisch in lijn brengt met de commerciële ontwikkeling-, productie-, marketing- en lifecycle services-werkzaamheden van Boeing. In de voorwaarden staat dat Boeing een 80-procent-eigendomsbelang krijgt in de joint venture.” Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen.

Waarde

De waarde van de gehele commerciële luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing wordt geraamd op 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro). Er was in het begin nogal wat tegenstand vanuit Brazilië, maar uiteindelijk keurde het Braziliaanse hof van beroep de samenwerking toch nog goed

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button