fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Aurigny verbetert verbinding tussen Kanaaleilanden

De regionale vlieger Aurigny verbetert de verbinding tussen de Kanaaleilanden onderling en met het Britste vasteland, zo meldt de Britse luchtvaartmaatschappij.

Routes

Die verbeterde verbinding komt doordat Aurigny twee nieuwe routes lanceert met ingang van mei. Dan vliegt de airline twee keer per dag tussen de eilanden Jersey en Guernsey en verbindt het Guernsey twee keer per dag met Southampton in het zuiden van Engeland.

ATR

De routes worden met een van de geleasete ATR’s uitgevoerd. Uiteindelijk zullen de routes overgenomen worden door de eerste van de drie gekochte ATR’s die Aurigny in augustus van dit jaar in ontvangst zal nemen.

Aurigny

Aurigny is een regionale vlieger met haar basis op het Kanaaleiland Guernsey. De maatschappij werd op 1 maart 1968 opgericht en voert zo’n 15.000 vluchten per jaar uit naar 11 bestemmingen, waaronder Londen Gatwick en Stansted, Manchester en Southampton. Ook vliegt de airline naar Grenoble in Frankrijk.

Vloot

De vloot van Aurigny bestaat uit acht vliegtuigen waarvan drie ATR 72-500’s, één ATR 42-500, één Dornier 228NG, twee Dorniers 228’s en één Embraer E195.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button