AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing sleept miljardenorders binnen in Vietnam

Boeing heeft in Vietnam twee miljardenorders binnengehaald. De Vietnamese maatschappijen VietJet en Bamboo Airlines plaatsten gezamenlijk voor 15,7 miljard dollar (13,8 miljard euro) orders, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

VietJet

De grootste bestelling is door VietJet geplaatst. De maatschappij plaatst een order voor 100 Boeing 737 MAX-toestellen met een gezamenlijke cataloguswaarde van omgerekend 11,16 miljard euro. De Amerikaanse en Vietnamese presidenten Trump en Trong waren aanwezig bij de ondertekening van de deal.

MAX

De precieze bestelling bestaat uit tachtig Boeing 737 MAX 8’s en twintig 737 MAX 10’s. Vietjet plaatste zijn eerste order voor honderd 737 MAX-vliegtuigen in 2016, wat destijds de grootste commerciële aankoop van commerciële vliegtuigen in de Vietnamese luchtvaartsector was.

Bamboo

Naast VietJet sleepte Boeing ook nog een order voor tien Boeing 787-9 Dreamliners binnen van Bamboo Airlines. Aan die order hangt een catalogusprijskaartje van omgerekend 2,64 miljard euro. Deze bestelling stond al in Boeing’s orderboek, alleen nog onder de noemer ‘niet geïdentificeerde klant’. Ook bij deze deal waren Trump en Trong aanwezig.

Dreamliners

De tien Dreamliners voor Bamboo zullen gebruikt worden om naar internationale bestemmingen te vliegen. De start-up voert nu alleen vluchten uit in het binnenland. Met een lengte van 63 meter is er in de 787-9, met een standaard-configuratie van twee klassen, ruimte voor 290 passagiers. De Dreamliner kan een afstand van 14.140 kilometer overbruggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close