AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Franchise-maatschappij British Airways ontvangt eerste 737 MAX

Comair, een franchise van British Airways (BA) die vluchten uitvoert in BA-kleuren in sub-Sahara Afrika, heeft haar eerste 737 MAX 8 van Boeing ontvangen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Eerste

De Boeing 737 MAX 8 is niet alleen het eerste van dat type vliegtuig dat opgenomen word in de vloot van Comair, het is ook de eerste MAX die vluchten zal uitvoeren in landen ten zuiden van de Sahara. Het toestel is de eerste van acht bestelde MAX 8’s dat aan Comair geleverd is.

Boeing

De vloot van Comair bestaat volledig uit Boeing-vliegtuigen. Zo heeft de maatschappij zeven 737-400’s van zo’n 26 jaar oud en negen 737-800’s van zo’n 14 jaar oud. De MAX is zuiniger qua brandstofverbruik dan de huidige toestellen in de vloot en kan 1111 kilometer verder vliegen.

Afrika

Eind december ontving Boeing de grootste bestelling ooit uit het Afrikaanse continent van de maatschappij Green Africa. Deze plaatste een order voor honderd 737 MAX 8-toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/