AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Franchise-maatschappij British Airways ontvangt eerste 737 MAX

Comair, een franchise van British Airways (BA) die vluchten uitvoert in BA-kleuren in sub-Sahara Afrika, heeft haar eerste 737 MAX 8 van Boeing ontvangen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Eerste

De Boeing 737 MAX 8 is niet alleen het eerste van dat type vliegtuig dat opgenomen word in de vloot van Comair, het is ook de eerste MAX die vluchten zal uitvoeren in landen ten zuiden van de Sahara. Het toestel is de eerste van acht bestelde MAX 8’s dat aan Comair geleverd is.

Boeing

De vloot van Comair bestaat volledig uit Boeing-vliegtuigen. Zo heeft de maatschappij zeven 737-400’s van zo’n 26 jaar oud en negen 737-800’s van zo’n 14 jaar oud. De MAX is zuiniger qua brandstofverbruik dan de huidige toestellen in de vloot en kan 1111 kilometer verder vliegen.

Afrika

Eind december ontving Boeing de grootste bestelling ooit uit het Afrikaanse continent van de maatschappij Green Africa. Deze plaatste een order voor honderd 737 MAX 8-toestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button