fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM zet extra middelen in tegen handbagage

KLM zet extra middelen in om passagiers aan te moedigen hun handbagage in te checken als ruimbagage. Een relatief nieuw middel daarin is dat de maatschappij berichten verstuurt aan reizigers.

Berichten

Dat bevestigt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky. Sinds een paar maanden verstuurt KLM via sms of de app berichten om passagiers te stimuleren de rolkoffer -gratis- in te checken als ruimbagage.

Bagagebakken

Dat gebeurt als de maatschappij voorziet dat de bagagebakken op een vlucht vol zullen zijn, omdat de vlucht (zo goed als) volgeboekt is. “Handbagage wordt door passagiers vooral meegenomen op kortere vluchten, dus binnen Europa”, licht de KLM-woordvoerster toe. “We weten precies hoe groot de bakken in ieder vliegtuig zijn en hoeveel er dus in past.”

Gate

En dus ook wanneer de limiet is bereikt. KLM: “Vol betekent dat handbagage niet meer past in de overhead bins aan boord van de toestellen. Als we grote hoeveelheden handbagage verwachten, nemen we weloverwogen maatregelen om al die bagage toch mee te krijgen op de vlucht.” Één van die opties is het versturen van berichten. “Zo zijn de passagiers eerder geïnformeerd over hun opties en kunnen we vervelende situaties en vertragingen aan de gate voorkomen.” 

Proef

Aan de gate wordt passagiers ook gevraagd of ze alsnog hun handbagage willen afgeven. Reizigers binnen Europa worden behalve op deze manieren in vertrekhal 1 ook via banners geattendeerd op de mogelijkheid van het inchecken van tassen en trolleys. Een proef daarmee die afgelopen zomer gehouden werd, is in ieder geval voorlopig doorgezet, zo zegt de woordvoerster van KLM. 

Aanscherpen

“Vooralsnog blijven de banners in vertrekhal 1 staan om, in combinatie met de berichtgeving naar klanten, degenen die hun handbagage willen inchecken deze mogelijkheid zo duidelijk mogelijk aan te geven.” KLM zegt ‘veel tests en analyses’ te hebben uitgevoerd voordat de berichtenservice hieraan toe werd gevoegd. Mogelijk volgt meer. “We blijven bezig met het aanscherpen van deze (handbagage)service.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button