fbpx
Frequente reizigersMilitairNieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVeiligheid

Pakistan sluit luchtruim voor alle commerciële vluchten

Pakistan heeft het luchtruim voor alle commerciële en handelsvluchten afgesloten, hierdoor moeten veel vluchten om het land heen vliegen.

Oorlog

Na decennia van spanningen en een reeks van recente incidenten waarbij zowel Indiase als Pakistaanse soldaten en burgers gesneuveld zijn, lijken buurlanden India en Pakistan op de rand van oorlog te staan. Pakistaan haalde twee gevechtsvliegtuigen neer en heeft beide piloten gevangen genomen.

Luchtruim

Door de spanningen heeft Pakistan besloten het luchtruim voor alle commerciële- en vrachtvluchten te sluiten. Hierdoor moeten alle maatschappijen die tussen Europa en Azië vliegen hun routes aanpassen. Het gevolg hiervan is dat de vluchten vertraging zullen oplopen. Hoe lang Pakistan het luchtruim gesloten zal houden is op dit moment onduidelijk.

KLM

Een woordvoerder van KLM laat desgevraagd aan Up weten dat: “Als gevolg van het feit dat het Pakistaanse luchtruim is gesloten, moet KLM voor bepaalde Zuid-Aziatische bestemmingen om het luchtruim van Pakistan heen vliegen.”

Druk

Doordat het luchtruim gesloten is, en de vluchten via een andere route hun bestemming moeten bereiken, is het erg druk in de regio rond de golfstaten. Op onderstaande screenshot van flightradar24 is duidelijk te zien dat Pakistan wordt gemeden door alle vluchten.

screenshot van flightradar24

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button