fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Vistara schrapt vluchten wegens oplopende spanningen Pakistan

De Indiase airline Vistara schrapt vluchten naar vier steden in het noorden van India wegens spanningen met buurland Pakistan, zo meldt de maatschappij via een Tweet.

Schrappen

De luchtvaartmaatschappij, waarvan de moederorganisatie de metaalreus Tata Group is, laat deze ochtend in een tweet weten dat alle vluchten van en naar de steden Amristar, Srinagar, Jammu en Chandigarh geschrapt zijn. Inmiddels zijn de vluchten naar de laatstgenoemde stad weer operationeel.

Spanning

De spanning tussen Pakistan en India is hoog opgelopen nadat India op 26 februari een bombardement uitvoerde op een plek waar volgens het land terroristen zouden zitten. De actie was een antwoord op een aanslag in de noordelijke deelstaat Kashmir in India waarbij er 40 Indiase militairen om het leven kwamen. Pakistan zegt op haar beurt vandaag twee Indiase gevechtsvliegtuigen uit de lucht te hebben geschoten. Door deze spanningen vliegt Vistara niet in het luchtruim boven het conflictgebied.

Uitbreiding

Dit jaar breidt Vistara haar vloot uit met vijftien Airbus A320neo’s. Naar verwachting zal het eerste vliegtuig in juni aan de Vistara-vloot worden toegevoegd.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button