AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

IAG boekt ondanks ‘significante uitdagingen’ flinke winst

De International Airlines Group (IAG) heeft in 2018 een operationele winst van 3,68 miljard euro behaald, een stijging van 38,2 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, zo blijkt uit de jaarcijfers van IAG.

Winst

Met een operationele winst van 3,68 miljard euro vorig jaar tegenover 2,66 miljard euro in 2017 heeft IAG een aanzienlijke winst geboekt. De totale omzet lag 6,7 procent hoger dan in 2017, wat neerkomt op een behaald resultaat van 24,4 miljard euro. De winst, exclusief eenmalige posten, steeg met 9,5 procent naar 3,23 miljard euro.

Uitdagingen

De ‘significante uitdagingen’ waar IAG-topman Willie Walsh het over heeft zijn de stijgende oliekosten die 30 procent hoger uitvielen dan het jaar daarvoor, stakingen van de luchtverkeersleiders en de negatieve wisselkoerseffecten. IAG, moederbedrijf van Aer Lingus, British Airways, Vueling, Iberia en LEVEL, zag ook het aantal vervoerde passagiers met 7,7 procent stijgen naar bijna 26,68 miljoen reizigers.

Toekomst

Kijkende naar de toekomst verwacht IAG dit jaar een winst te halen ‘in lijn met de 3,23 miljard euro behaalde winst in 2018 exclusief eenmalige posten’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close