AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

IAG verruilt British Airways 747’s voor Boeing 777-9’s

De International Airlines Group (IAG), moederbedrijf van British Airways (BA) meldt dat zij de Boeing 747’s van BA verruilen voor achttien Boeing 777-9’s.

Vervangen

De nieuw bestelde 777-9’s zullen worden gebruikt om de veertien Boeing 747’s van BA te vervangen. Naast de veertien ‘Queen of the Skies’ zullen ook vier 777-200’s de vloot van BA verlaten. De vervanging van de toestellen zal tussen 2022 en 2025 plaatsvinden.

Prijskaartje

Als de bestelling van de veertien 777-9’s, en ook nog de koopopties, worden verzilverd, hangt er aan de hele deal een prijskaartje, gebaseerd op catalogusprijzen, van 18,6 miljard dollar (16,33 miljard euro).

777-9

De Boeing 777-9’s zijn volgens IAG-topman Willie Walsh de ‘ideale vervanging van de 747’s.’ Ook zegt hij dat de toestellen qua grootte en de actieradius ‘perfect passen’ bij het netwerk van BA. Alle 777-9’s zullen plaats bieden aan 325 passagiers. De motoren die het vliegtuig voortstuwen zijn General Electric GE9X-motoren.

Vloot

De huidige vloot aan long haul-toestellen van BA omvat op dit moment uit 135 widebody’s, bestaande uit twaalf A380’s, dertig 787’s, twaalf 777-300ER’s, zesenveertig 777-200’s en nog vijfendertig Boeing 747’s. Los van de veertien 777-9’s heeft BA ook nog bestelling uitstaan voor twaalf 787’s, vier 777-300ER’s en achttien A350’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/